imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Обновете го Spotlight Index на вашиот Mac


Spotlight Search е еден од најдобрите начини најбрзо да ги пронајдете своите фајлови, кога не знаете каде сте ги сочувале. Меѓутоа, понекогаш барањето може да биде неуспешно, па во тие ситуации следете ги овие чекори.

Еве како на најлесен начин можете да го обновите Spotlight Index:

  1. Кликнете на Apple menu > System Preferences > Spotlight.
  2. Изберете Privacy.
  3. Кога ќе кликнете на (+) знакот можете да ги додавате оние фолдери или дискови на Spotlight во кои подоцна нема да можете да вршите пребарување.
  4. Доколку сакате некои од нив да ги отстраните од листата, пред дадениот фајл или диск, кликнете на знакот (-).
  5. Во Search Results табот, можете да го подесите видот на содржини кои сакате Spotlight да ги пребарува.
  6. Излезете од Spotlight подесувањата…

Штом ќе го затворите Spotlight, ќе ја обнови содржината на дадените фолдери или дискови, така што подоцна ќе можете да извршите попрецизно пребарување.

 

 

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.