imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Од работа со метал до iPad уметник


Тоа е позелено решение и исто така ги штеди вашите зглобови. А резултатите се еднакво прекрасни како и претходно.

Мојот дедо работеше со метал и знам дека тоа навистина е тешка работа, кој бара силно тело и ум. Тоа вреди и за Mark Leichliter, koj 25 години работеше како вајар и создаде уметнички дела како овие:

Уметникот сега е во 50-тите и долгите децении тешка физичка работа навистина оставија трага на неговото тело, но неговиот ум и натаму е остар и се уште сака да креира. Исто така, количината на отпад која ја произведуваше кога ги создаваше своите скулптури му е доволна. Поради тоа се промени и ја продолжи својата работа како дигитален уметник.

Исто така, зборуваше и за своите работни методи на iPad:

Почнувам со многу едноставните облици на вектори, составувајќи ги во композиција која едноставно ја „чувствувам”. Потоа додавам филтри и ефекти во многуте различни апликации, цело време воспоставувајќи некој вид повици и одговори кои се поврзуваат со тоа што се случува на екранот. Обично, нешто случајно ќе се појави и ќе ја покрене мојата фантазија и потоа се водам од таа идеја.

Сите негови графики можете да ги погледнете на неговата веб-страница, а ние ви донесуваме само мал поглед во четирите најпопуларни:

Најдобар дел од неговата веб-страница е право известување во која наведува:

„Сите уметнички дела и други шеги на оваа страница му припаѓаат на Mark Leichliter. Сите права задржани. Не ги крадете моите сра*a, едноставно напревете свои. Не е толку тешко; ви требаат само неколку векови”.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.