imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Од YouTube на Podcast апликацијата? Како?


Подкастите стануваат се попопуларни и попопуларни, но достапни се на многу платформи. Во денешниот брз свет, би сакале да ви покажеме метод, со помош на кој можете да ги подготвите звучните материјали од YouTube во Podcast апликацијата.

Во последно време, често посетувам теретана, што резултираше со фактот дека имам помалку време за други работи. На пример, за собирање информации од светот или читање, кое игра неизбежна улога во мојот секојдневен живот. За да најдам време и за тоа, подкастот е совршено реение, бидејќи за аеробен или кардио тренинг можете едноставно да користите подкасти, така што лесно можете да ја комбинирате работата со уживањето.

Некои подкасти се достапни на Spotify, а една од најдобрите платформи за такви содржини е iTunes, до кој можете да дојдете преку Podcast апликацијата. Меѓутоа, често се сретнувам со проблемот дека дадениот звучен материјал е достапен само на една платформа, а во овој случај тоа е YouTube. Како да ја вметнете оваа содржина во Podcast апликацијата? Па, многу е едноставно.

  1. Побарајте плејлиста на YouTube.
  2. Копирајте ја нејзината URL адреса.
  3. Отворете ја podsync.net веб-страницата и таму залепете ја URL адресата.

Потоа, PodSync ќе генерира нов линк, кој Podcast апликацијата дефинитивно ќе го поддржува.

  1. Копирајте нов URL.
  2. Отворете ја Podcast апликацијата.
  3. Притиснете Library.
  4. Потоа кликнете на Edit.
  5. Конечно, додајте нов podcast врз основа на URL.

Voilá! Тоа е се. Секако, постојат и други алтернативи кои би можеле да го решат овој проблем, но сметаме дека ова е наједноставно решение.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.