imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Подесување на тастатура за заштеда на време на вашиот Mac


Опција која корисниците кои неодамна се префрлија од Windows навистина ќе ja ценат …

Неодамна, наидовме на проблем. Што ако сакате да ги правите таквите лесни задачи со притискање на OK во pop up прозорец без користење на trackpad-от. Знаете кога системот ќе ви покаже прашање за да одлучите, на пример при зачувување.

Дури и ако е побрзо, користејќи ги стандардните поставки на macOS, немате шанса да одберете помеѓу копчиња притискајќи Tab или било кое од копчињата со стрелки.
Меѓутоа, со избор на следната опција ќе се промени се.

  1. Внесете System Preferences
  2. Изберете Keyboard
  3. Побарајте Schortcuts tab
  4. И подесете го копчето за избор на “All Controls”


    Ако тоа ви пречи во било кое време, лесно можете да се вратите назад со притискањето на комбинација од Control + F7.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.