imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Поставување на eSIM на iPhone


Неодамна претставените iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR сите го поддржуваат eSIM. Погледнете како да го активирате.

Со пристигнувањето на iOS 12.1 Apple овозможи iPhone уредите да се активираат и да користат секундарна SIM картичка. Во случајот на европските модели, тоа можете да го направите виртуелно. Ова е нова технологија што пред извесно време ја започнаа неколку провајдери на услуги. Треба да го исконтактирате вашиот оператор за да дознаете повеќе за вашите можности. Ако сте ссе претплатиле на ваква опција, треба да ги следите овие чекори за активација:

  1. Влезете во Settings менито на вашиот iPhone.
  2. Погледнете во Mobile Data менито.
  3. Притиснете на Add Data Plan.
  4. Скенирајте го QR кодот од вашиот договор или мануелно внесете ги вашите податоци за активација.

Во случај да поставувате секундарен SIM, треба да одлучите дали ќе се користи за јавување или само за мобилни податоци. Во неколку случаи ќе биде потребно да се преземе соодветна апликација од вашиот провајдер на услуги.

 

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.