imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Потенкиот Apple Watch S4 кој всушност е подебел


Apple не кажа лага: новиот Apple Watch навистина станa потенок. Барем во споредба со Series 3. Сепак, сме виделе и потенок паметен часовник од Apple.

Apple навистина знае како да ве охрабри со зборови. Според официјалното соопштение, Apple Watch Series 4 стана потенок од претходните модели.

Единственото нешто што заборавија да го наведат е кои модели ги сметаат како “претходни”. Грдата вистина е дека Apple Watch S4 не стана потенoк од сите претходни. Новиот уред е дебел 10.7mm. Споредено со дебелината од 11,4 мм во спецификацијата на S1, S2 и S3, тоа значи намалување од 0,7 mm од дебелината.

Сепак, оригиналот aka. Apple Watch Series 0 беше тенок само 10,5 милиметри тенок, што е 0,2 мм помалку од сегашната дебелина на уредот од Серија 4. Тоа навистина не прави разлика, но беше одлично реторичко постигнување новиот модел да се нарече потенок.

Треба исто така да се има во предвид дека ECG, GPS и LTE сензорите исто така беа вградени во паметниот часовник, така што оваа минимална разлика навистина значи сериозна инженерска магија…

Извор: The Verge

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.