imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Прикажете го степенот на нивелирање на камерата на iPhone


Функција наменета за сите оние кои сакаат да фотографираат од големи височини или длабочини.

Не бев запознат со постоењето на приказот на степенот на нивелирање на камерата, но со време сфатив како таа функционира. Оние кои се занимаваат со фотографирање, веројатно се сретнале со оваа функција, со оглед на тоа дека е составен дел од речиси секоја камера. Ни паметните телефони не претставуваат исклучок, можеме да ја пронајдеме помеѓу апликациите на iPhone.

Да заклучиме, треба да ја користите апликацијата Камера и да ја вклучите функцијата Grid. За тоа да го направите, одете на Settings > Camera и вклучете го Grid. Потоа насочете ја камерата кон небото или кон земјата и ќе видите како мал крст, кој го прикажува нивото на камерата, се движи по средина на екранот.

 

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.