imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Прилагодување на AirPods на Mac


Иако многумина ги употребуваат со iPhone, не смееме да заборавиме ни на корисниците на Mac кои ги користат AirPods слушалките. Ќе ви покажеме како да ги прилагодите поставките за AirPods на вашиот Mac.

Сите знаат дека AirPods се паметни. Можам да препознаат дали се во вашите уши, на двете слушалки се наоѓа микрофон, па можете одвоено да ги користите за телефонски повици, а да не споменуваме дека со двојно притискање на надворешната површина можете да активирате различни опции. Најубава работа е тоа што корисниците, сите тие опции можат да ги прилагодат на сопствените вкусови и желби.

Меѓутоа, оваа функција малку е скриени и тешко е да се пронајде на iOS, а посебно на Mac. За среќа, ви подготвивме упатства:

  • Отворете System Preferences.
  • Одете на Bluetooth.
  • Проверете дали AirPods се поврзани со Mac.
  • На листата на поврзани уреди изберете AirPods и одете на Options.

Во тој оддел можете да прилагодите што ќе направи вашиот уред кога два пати ќе ја допрете десната слушалка, а што кога тоа ќе го направите на левата, можете да вклучите автоматско препознавање на увото и да одлучите која страна на микрофонот ќе ја употребува вашиот уред. Вистинска магија.

Извор: 9to5Mac

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.