imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Приватни известувања за Apple Watch


Иако известувањата што се појавуваат на вашиот паметен часовник се буквално секогаш блиску до вашето тело, понекогаш можеби ќе ви треба дополнителна приватност. Да, тоа е можно!

Функцијата на iPhone може да биде малку попопуларна, бидејќи содржината на дојдовните известувања не се појавува веднаш на екранот за заклучување, туку само ако го отклучиме уредот со Touch или Face ID.

Иако Apple Watch е помалку посакуван за љубопитните очи, на политичарите, тајните агенти и други многу важни лица ќе им треба дополнителна безбедност. Во овие случаи, вашиот Apple Watch исто така ја крие содржината на известувањата, па затоа е невозможно веднаш да се прочита. Со цел да се постигне ова:

  • Отворете ја Watch апликацијата на вашиот телефон;
  • Одете во менито Известувања во табот My Watch;
  • Вклучете ја функцијата за приватност на известувањата.

По ова, деталите на даденото известување се појавуваат само ако го допрете предупредувањето.

 

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.