imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Се исплатеше двегодишната изградба на моделот на Lego Apple Park


По Minecraft изданието, еве го и следното кое едноставно мораме да го споменеме: толку е детално што ќе ве фасцинира…

Навистина ми се допаѓаат хоби проектите на иненерите кои се досадуваат. Искрено, на автомобилскиот инженер Spencer Rezkalla веројатни навистина му било многу здодевно во изминатите две години, ако можеше да создаде толку голем и детален модел на Apple Park од LEGO коцки.

Верувам дека фотографиите зборуваат за себе, но еве неколку дополнителни информации:

  • Моделот е цела копија на Apple Park во 1/650-тина од неговата вистинска големина.
  • Неговата површина изнесува 1,76 квадратни метри, а тежината е 35 килограми.
  • Црните и проѕирни коцки ја сочинуваат кружната структура со пречник од 0,8 метри.
  • На моделот можат да се пронајдат вкупно 1.647 пластични стебла.
  • Бидејќи Apple Park се уште беше во фаза на развој за време на градбата на Rezkalla, ги гледаше снимките од воздух кои ги снимија дроновите за да ги мапира и да додаде детали во својот дизајн.
  • Ништо не е изоставено од моделот: почнувајќи од Театарот Steve Jobs, па до езерото кое се наоѓа во средина на прстенот и до 100-годишниот Glendenning амбар ; се може да се пронајде на моделот.
  • Користеше песок за да создаде автентична топографија.

Кул!

Извор: Dezeen

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.