imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Се појавија првите бенчмарк тестови на Mac mini. Доволно моќен…


Иако првите уреди ќе се продаваат почнувајќи од 7. ноември, се појави бенчмарк на Geekbench, од кој може да се заклучи колку е моќен новиот Mac mini.

Тестираниот модел на Mac mini 2018 е повисока прилагодена конфигурација. Шест-јадрениот Intel i7 процесор од 8. генерација на 3,2 GHz, UHD Graphics 630 и 32GB RAM се грижат за перформансите, а од она што може да се види подолу, резултатите се прилично моќни.

Перформансите на едно јадро достигнаа резултат од 5.512 поени, додека повеќе-јадрената изведба порасна на 23.516. Како за споредба, овој резултат е сличен на перформансите на 2.9 GHz MacBook Pro 2018, кој успеа да достигне 5.433 и 22.556 поени на истиот тест. Покрај тоа, единечниот резултат е речиси сличен на резултатот на Mac Pro 2013, додека multi-core перформансите дури и го надминуваат. Резултатот е сличен во случајот на iMac моделите од 2017 година, со исклучок на iMac Pro.

Се разбира, ова е само еден единствен бенчмарк резултат, а попрецизна слика ќе добиеме кога ќе започне официјалната продажба. Како и да е, резултатите навистина се ветувачки.

Извор: MacRumors

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.