imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Skype 8.0 беше објавен за Mac


Вчера, Microsoft ја објави следната верзија на својата добро позната мултифункционална апликација, што исто така значи и надградба со нова бројка. Ќе има тон нови функции, па дефинитивно треба да ја ажурирате!

Иако се чувствувавме полесно кога можевме да се префрлиме од Skype нa стандардната iMessage + FaceTime комбинација, голем број корисници немаат шанса да бидат опкружени само со корисници на Apple на нивното работно место. За нив остануваат WhatsApp, Viber, Skype и останатите, кои се одлични, но сепак е поелегантно да се користат прединсталираните, совршено оптимизирани решенија.

Се на се, новата голема надградба на Skype може да влијае на многу корисници. И тоа е она што се случи вчера. Помеѓу новите функции на 8.0, корисниците можат да пронајдат HD видео и споделување на екранот при повиците, поддршка за @mentions во разговорите, медиумска чет галерија, споделување на фајлови и содржини до 300 MB и така натаму.

Microsoft вети дека во текот на летото ќе обезбеди и функции како што се читање на пораките, вградено снимање на повиците, end-to-end шифрирани пораки. Тоа е прилично добра листа на функции, нели?

Компанијата, исто така, ја подига свеста дека секој треба да ја надгради апликацијата, бидејќи претходната верзија 7.0 (ака. Skype classic) нема да работи од 1 септември оваа година.

Извор: TechCrunch

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.