imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Следниот предизвик на Apple по повод меѓународниот ден на јогата


Следниот предизвик на Apple ќе се одржи на меѓународниот ден на јогата, а за награда ќе добиете нова значка и сет налепници.

Ако мислевте дега долгото шетање на ова сонце е доволно да се испотите до совршена форма, целосно не сте во прави. Ништо не може да го замени редовното вежбање. Затоа, следниот предизвик на Apple ќе ве натера да се движите. Во оваа прилика се работи за меѓународниот ден на јогата, петок 21. јуни.

Лесно е да се заклучи што треба да направите за да остварите успех. Доволно е 15 минути да вежбате јога во било која апликација, која е интегрирана во апликацијата Здравје. Или да се потпрете на зададеното решение на Apple, вградената вежба Јога, која е претставена со watchOS 5 (за жал, не е достапна за корисниците на Series 0 часовникот).

Apple обично задава предизвици за сите сопственици на Apple Watch уредите, но ова е прв пат да го слават меѓународниот ден на јогата. Сите можат да освојат значка и сет налепници, кои потоа можете да ги употребувате во разговорите преку iMessages или во текот на FaceTime повиците.

Apple моментно нуди 12 различни видови на вежби: одење, трчање, возење велосипед, вежба на елиптични справи, вежби на справи за веслање, вежби на степер, HIIT, планинарење, јога, планинарење, пливање и др.

Ако сакате да се одвоите од трендовите и да вежбате нешто посебно, како голф, можете да бирате меѓу мноштвото опции.

За тоа да го направите:

  • Отворете ја апликацијата Workout на својот Apple Watch.
  • Одете на Other и притиснете Start.
  • Довршете ја вежбата со повлекување надесно и притиснете End.
  • Поминете низ деталите на својата вежба и изберете ја опцијата Name Workout.
  • Погледнете ја листата видови вежби и изберете ја саканата опција.

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.