imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Слушање музика од Apple Watch без Вашиот iPhone


Не можеме да замислиме подобра комбинација за трчање, релаксирање или останати забавни активности од Apple Watch + AirPods. Како тие можат да бидат поефикасни?

Оние што редовно спортуваат, најверојатно доживеале какво лошо чувство е кога треба да го понесат својот iPhone на трчање или во салата за вежбање за да слушаат музика. Постојано вибрира и зуи, мора да се грижите за него, па целата оваа постапка е доста комплицирана. Сепак, со помош на Apple Watch, не мора повеќе да се мачите со тоа, бидејќи часовникот има сопствен внатрешен простор за складирање, кој можете да го користите за чување на вашата омилена музика.

Apple Watch Series 3 и претходните модели имаат 8GB капацитет, од кои 2GB можете да ги користите за снимање офлајн музика преку апликацијата Music. Капацитетот на Series 4 е двојно поголем од споменатите, но не знаеме сигурно колку простор може да се користи за складирање музика.

Значи, ако имате некој од овие модели на Apple Watch и AirPods, инсталирајте ја апликацијата Apple Music од App Store (однапред преинсталирана) и отворете ја апликацијата Apple Watch на вашиот iPhone.

Додавање албуми во апликацијата Apple Music апликацијата на Watch:

  1. Скролајте надолу до Apple Music менито
  2. Изберете од default опциите. 
  3. Додајте нов албум или плејлиста. 

Апликацијата Music чува три плејлисти за синхронизирање на часовникот: тешка ротација, нова музика и чил микс. Тие понекогаш се ажурираат и се додаваат нови ставки во библиотеката на Apple Watch. Можете лесно да ги вклучите и исклучите и да додадете нов албум, но процесот не завршува тука.

Откако ќе завршите, мора да бидете сигурни дека избраниот албум е достапен офлајн на вашиот Apple Watch.

За да го направите тоа:

  1. Отворете ја апликацијата Apple Watch.
  2. Поврзете ги AirPods директно на часовникот.
  3. Изберете помеѓу плејлистите што ги имате поставено.

Со помош на приказот на листа сместен лево од иконата за контрола на јачина на звукот, можете да се вратите на плејлистите. Ако допрете на кружната икона со три точки во средината што се наоѓа десно од иконата за контрола на јачина на звукот, можете да ја видите песната што моментално се репродуцира или исто така да ја отстраните со допир. Сепак, ве молиме тука да бидете внимателни, бидејќи ова копче не ја отстранува офлајн музиката, но конечно го отстранува објектот од вашата музика.

Како да знам дека одредена музика е офлајн?

Тоа е малку незгодно, бидејќи не сите елементи што се појавуваат тука се автоматски офлајн. Во долниот десен агол на омотите на албуми можете да ја видите иконата за cloud, и ако ја допрете, музиката ќе биде преземена. Можеби ќе биде потребно извесно време, посебно ако има поголем избор на музика што сакате да ја слушате офлајн.

Што е со подкастите?

Како што можете да искусите во случај на постојано ажурираните плејлисти, во случајот на подкастите, исто така, може да почувствувате минимална автоматизација. Системот random ги ажурира плејлистите на тешка ротација, нова музика и чил микс, а во случај на подкастите, по слушање на некој звучен материјал, тие се автоматски отстранети, а следната ставка е ставена во офлајн режим од Apple Watch.

Може ли да го користам мојот Apple Watch со други уреди, а не само со AirPods?

Да, но претпоставувам дека не е многу изненадувачки што тоа можете да го направите само со уредите на Apple. Apple Watch ги препознава сите слушалки со W1 чип, вклучувајќи ги Beats Studio 3, BeatsX и Powerbeats 3.

Можам ли да слушам офлајн музика преку Spotify?

Па, точно е дека за watchOS 5, Apple издаде API од трети страни за програмерите, а Spotify веднаш потоа ја објави својата сопствена апликација за Apple Watch, и без вашиот iPhone не можете да слушате. Преку апликацијата Spotify, можете да ја контролирате содржината зачувана на вашиот iPhone, а како додаток, во спротивно со Now Playing површината можете да пребарувате помеѓу музиката и да го одберете уредот домаќин (iPhone, iPad, Mac или PC). Сепак, не можете да преземате музика на Apple Watch.

 

 

 

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.