imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Промена на батерија по намалена цена!

Направи резервација и промени ја батеријата за 1.990 МКД.

Tim Cook помина само одлични години како лидер на Apple


Тој оцени дека навистина позитивно ги потрошил последните седум години водејќи ја компанијата. Во редовното годишно интервју за Fast Company, исто така, посочи колку ги мрази кварталните извештаи и смета дека повратните информации на корисниците се најважниот индекс.

Под водство на Tim Cook, Apple продаде неколку стотици iPhone уреди и заработи многу милијарди долари. Исто така лансираше нови производи како што се Apple Watch, AirPods и неодамна објавениот HomePod. Не е изненадување што извршниот директор на компанијата гледа на минатото со задоволна насмевка на лицето:

Поминав само добри години. Не, сериозно. Дури и кога бевме во фаза на мирување од гледна точка на приходите – отприлика 6 милијарди долари секоја година – тоа беа неверојатно добри години, бидејќи може да почнете да го чувствувате напредокот на палетата производи, и тоа можете да го видите внатрешно. Однадвор, тоа луѓето не можат да го видат.

Неговите зборови само што беа потврдени со кварталниот извештај. Ова е прва година, која ја вклучи божиќната сезона, а компанијата пријави приходи од 88,3 милијарди долари до инвеститорите, кои навистина беа среќни со порастот од 13 отсто во однос на претходниот рекорд. Сепак, Кук не е човек што се забавува со извештаи:

Зошто некогаш би го мереле бизнисот за 90 дена кога долгорочно инвестирате? Ако бев крал за еден ден, целата работа би се променила. Но, кога навистина се сведува на тоа, сето тоа влијае на неколку од нас, бидејќи треба да направиме квартален извештај и така натаму, но дали тоа влијае на компанијата? Не.

Тој, исто така, напомена дека наместо да се мерат резултатите на секои 90 дена, би било покорисно да се потпрат на повратните информации од корисниците. Тој истакна и дека чита многу коментари, критики и повратни информации.

Цената на акциите е резултат, а не само достигнување. За мене, станува збор за производите и луѓето. Дали сме го создале најдобриот производ, и дали сме ги збогатиле животите на луѓето?

Извор: Business Insider

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.