imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Tim Cook : Apple може да објави нови услуги


Tim Cook, извршниот директор на Apple, навести во едно интервју дека понудата на Apple услугите може да биде проширена во иднина. Во прилог, можеме да претпоставиме што би можело да биде тоа …

Вчера, Tim Cook беше гостин во CNBC’s Mad Money шоуто, во кое е домаќин Џим Крамер. За време на интервјуто, домаќинот се запрашуваше дали Apple чува нешто изненадувачки во џебот за овогодинешните Apple услуги. За возврат, извршниот директор на Apple даде невообичаено директен одговор на прашањето, иако без конкретни детали.

Apple ќе објави нови услуги оваа година.

Кои можеле да бидат тие? Па, речиси сигурно можеме да земеме една, особено кога ќе ги земеме во предвид настаните од последните денови. Тоа не е ништо друго туку сопствена телевизиска услуга зачинета со сопствена содржина. Слично на Netflix, би можело да се каже.

Од една страна, вестите се шират во врска со ова прашање подолго време и се очекува објавување некаде во 2019 година. Покрај тоа, Apple наводно потрошиле доста висока сума на пари за тоа. Од друга страна, можеби не е случајно што одеднаш речиси сите водечки телевизиски производители објавија дека ќе го поддржат одделот за филм и телевизиска емисија на iTunes и AirPlay 2 во иднина.

Во случај ако сеуште не е доволно возбудливо, вреди да се размисли за множината што ја употребуваше Tim Cook. Што би можеле да бидат и другите анонимни услуги што ќе ги објават? Јас лично немам претстава, па ќе го префрлам прашањето на Вас : Што мислите Вие?

Извор: The Verge

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.