imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

TripMode: Зачувајте мобилен интернет при споделување Personal Hotspot


Во случај често да споделувате мобилен интернет со вашиот лаптоп, a се плашите дека ќе ви се потроши целосно, оваа апликација е совршена за вас!

Континуитетот е основата на Apple екосистемот .
Под овa може да се пронајдат многу трикови, како што е Handoff, Universal clipboard или Continuity Camera и се разбира, омилениот Instant Hotspot.

Втората опција има одлична карактеристика што знае кога вашиот MacBook и iPhone се блиску еден до друг сè што треба да направите е еден клик и ако вашиот телефон има мобилен интернет ќе може да го споделите со вашиот MacBook.

Работи доста брзо и ефикасно, но не можете да ја регулирате. Не можете да подесете колку мобилен интернет може да користи вашиот компјутер. Исто така не можете да го регулирате пристапот до апликациите. Тоа лесно може да резултира во следниве ситуации :

На пример, додека Spotify ја презема новата офлајн плејлиста, macOS го врши најновото ажурирање во позадина, па дури започнува и фотосинхронизацијата.

За жал, сè ова лесно можи да ви потроши многу мобилен интернет, па и ако само сакате да отворите веб страница.

Затоа овде е TripMode апликацијата . Во суштина, единственото нешто што апликацијата го прави е тоа што автоматски ќе открие кога ќе поврзете хотспот од вашиот компјутер и ќе ја блокира секоја програма од интернет на која вие не сте дале пристап.

Се разбира, постојат и други опции, на пример можете да креирате различни профили или да наместите активација. Во меѓувреме, со кликнување на иконите во менито, можете да проверите колку мобилен интернет ви има преостанато.

TripMode, исто така, може да ви послужи ако сте поврзани со бавна WiFi мрежа и не сакате вашите преземања во позадина да се одвиваат бавно.

Апликацијата е достапна за Windows и Mac за 7,99 долари, па полесно ќе заштедите пари со апликацијата, отколку да купувате дополнителни мобилен интернет 3 пати месечно. Во случај да сте Setapp subscriber, можете да ја преземете апликацијата бесплатно.

Колку мобилен интернет користите Вие?

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.