imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Враќање фајлови и фолдери од Time Machine бекап


Дали некогаш сте го користеле? Не? Ние ќе ви покажеме како!

Time Machine е совршена алатка за одржување на нашите податоци сигурни. Се што ви е потребно е надворешно складирање и Time Machin може едноставно да ги складира содржините на вашиот хард диск во вашиот компјутер, по датуми.

Во случај на било какви проблеми, ако вашата изворна копија исчезнала, можете да посегнете по Time Machine и да ги вратите сите фолдери кои недостасуваат со само еден клик. Уште повеќе, можете да изберете и да вратите само одредени фајлови и документи.

За тоа да го направите:

  1. Отворете Finder и побарајте го саканиот фајл.
  2. На лентата на менито побарајте го Time Machine и изберете Enter Time Machine
  3. На временската црта која ќе се појави изберете ја сакната верзија.
  4. Изберете го подфолдерот или фајловите кои ви се потребни.
  5. Притиснете Врати.

На тој начин можете едноставно да ги вратите целосните мапи или поединечни фајлови.

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.