imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

watchOS 5: Преуредување на Control Center


За жал, несаканите функции не можат да се отстранат од Control Center, но сепак можете да го преуредите распоредот, врз основа на Вашите желби

Apple никогаш не била компанија која им овозможува на корисниците слободно да се прилагодуваат. Иако тие не ги криеа своите идеи во врска со контролата, дури немаше шанса да имате сопствена позадина на Вашиот iPhone.

Строго регулираниот интерфејс важи и за Control Center, дури и до iOS 11, кога тие одлучија да ни дозволат да организираме некои икони. Но, тоа не е сосема точно за контролниот центар на Apple Watch, барем за сега, бидејќи ние не смееме да ги отстраниме иконите, но со помош на watchOS 5 ќе имаме можност да го смениме редоследот на иконите. Wow …

Ние можеме да живееме со нашите права на следниов начин:

  • Кренете го Control Center на екранот со лизгање со прстот нагоре на екранот на Apple Watch.
  • Вртете до дното.
  • Изберете “Edit.”
  • Додека иконите на Control Center мрдаат, користете го прстот за да ја повлечете икона од својата позиција и потоа влечете ја во друга позиција.
  • Кога ќе завршите, притиснете “Done”.

Доволно магија за денес, сега уживајте во оваа нова “револуционерна опција” – потребни беа многу години за да се постигне ова.

Извор: MacRumors

Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.