imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

watchOS 5: Предизвикајте ги пријателите на натпревар во вежбање


Најновиот watchOS пристигна со практична функција која автоматски ќе се поттикне да се занимавате со спорт. Предизвикајте ги Вашите пријатели на натпревар во вежбање кој трае една недела и нека победи најдобриот!

Секој поединец може да се мотивира да се занимава со спорт на различни начини. Некои се водени од шансата за развој, некои сакаат да загубат на тежина, или едноставно да живеат поздрави, а некои едноставно од ден во ден сакаат да ги затворат сите прстени на Apple Watch. Сепак, едно е сигурно: ништо не може да ве мотивира повеќе од натпреварувањето со пријателите. Сериозно, кој на планетата Земја не сака да ги победи своите пријатели? Кој на Земјата не сака да докаже дека e најдобар?

Apple успеа да признае дека “затворањето на прстени” е прилично добро, но здравиот дух на натпревар и малку забава би можеле да бидат уште подобри. Затоа Apple во watchOS 5 одлучи да ја вклучи добро развиената функција; натпревар што трае една недела и има одлични правила. Ќе ви покажеме како да ги предизвикате вашите пријатели!

Пред се, морате да ги поделите податоците за активност со пријателот кој сакате да го предизвикате. За тоа да го направите:

  • Отворете ја апликацијата ‘Активност’ на вашиот iPhone.
  • Притиснете го менито ‘Share’ во долниот лев агол.
  • Притиснете ја (+) иконата во горниот десен агол и потоа внесете го името на пријателот кого сакате да го предизвикате. Потоа притиснете ‘Испрати’.
  • Причекајте вашиот пријател да го прифати предизвикот.

Потоа, предизвикот може да почне:

  • Повторно отворете ја апликацијата ‘Активност’ на вашиот iPhone и притиснете го менито ‘Share’ во долниот лев агол.
  • Изберете го името на вашиот иден противник.
  • На дното на страницата, притиснете ја опцијата “Натпреварувај се со (името на вашиот пријател).
  • Причекајте вашиот пријател да ја прифати поканата и натпреварот може да почне.
  • Се подразбира дека ќе го дадете најдоброто од себе ако гледате дека вашиот пријател го преземал водството.
Apple Inc. (AAPL)

Дали го прочита ова?

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.

Воодушевен што сум повторно во Франција за да се сретнам со талентираниот тим во Марсеј.